Közélet

Lányokat erőszakoltak, bíróságra mennek a borsodi rémek

Az egyik lányt Miskolc Avas városrészében, a másikat Mezőnagymihály és Gelej közti útszakaszon támadták meg. A rendőrség mindkét ügyben befejezte a nyomozást.

Két, szexuális erőszak miatt indított ügyben is befejezte a rendőrség a nyomozást Borsodban – közölte a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn. Az egyik ügyben egy 35 éves férfit, a másikban egy 21 éves fiút gyanúsítottak meg.

Az első támadás tavaly, augusztus 6-án történt Miskolc Avas városrészében. A 35 éves erőszaktevő a hajnali órákban rontott rá fiatalkorú áldozatára, bántalmazta, szexuális aktusra kényszerítette majd a belváros felé vonszolta őt.

A kamasz – miután sikerült elmenekülnie támadójától – a közelben járőröző rendőröktől kért segítséget, akik néhány perc alatt azonosították el elfogták a férfit. A bíróság két nappal később elrendelte a tettes előzetes letartóztatását.

A másik eljárás egy mezőnagymihályi fiú ellen indult. A 21 éves fiatal 2013. augusztus 18-án, a kora hajnali órákban csapott le, Mezőnagymihály és Gelej közti útszakaszon erőszakolt meg egy lányt. A támadó két nappal később szintén előzetesben találta magát.

A rendőrség hétfőn közölte, mindkét ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik