Közélet

Milliókat csalt ki tőle, majd öngyilkosságba kergette

forint (forint)
forint (forint)

A fiatal milliókat csalt ki jómódú ismerősétől, ám miután nem kapott több pénzt, azzal fenyegette, elterjeszti róla, hogy pedofil.

Folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás – ezzel vádolja a a Battonyai Járási Ügyészség azt a 20 éves fiút, aki halálba kergetett egy dombegyházi férfit tavaly nyáron.

A vádirat szerint a zsaroló fél éven keresztül, 2012 novembere és 2013 júliusa között naponta – legfeljebb kétnaponta – felkereste ismerősét, akiről köztudott volt,  hogy – mint volt tsz-elnök – jómódban él. A férfit tisztelték, becsülték a településen, jóindulatú embernek ismerték az ott élők.

A fiatal valós vagy kitalált indokokra hivatkozva különböző összegeket kért kölcsön tőle, volt, hogy hatezer, míg máskor 350 ezer forintot szerzett így. Az ügyészség szerint nem tervezte, hogy valaha is visszaadja a kicsalt összeget. A fiú összesen 114 alkalommal vette rá áldozatát, hogy fizessen neki, és több mint 9 millió 700 ezer forinthoz jutott hozzá.

A férfi végül tavaly júliusban közölte a fiatallal, nem ad neki további hitelt, ám ez a fiúnak nem volt az ínyére, SMS-t küldött, amelyben azt írta, ha többé nem segíti ki, elhíreszteli róla Dombegyházon, hogy pedofil, hogy megleste őt, miközben fürdött. Emellett azzal fenyegette, hogy videót tölt fel az internetre, melyen úgy tűnik, fogdossa őt.

A férfi félt attól, hogy a falubeliek hinnének neki, ezért három egymást követő napon is pénzt adott, ötezer forint híján csaknem félmilliót. Végül úgy döntött, véget vet az életének.

A zsaroló azóta is előzetes letartóztatásban van. Ha bűnösnek találják, kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják – tudtuk meg a Békés Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik