Közélet

Ismét karddal támadtak a rendőrökre Érden

„Megdöglötök” – ezt üvöltötte, miközben az egyenruhások felé szúrt.

Az érdi háznál kedden jelentek meg a rendőrök, miután az ott lakó férfi kövekkel és égő rongyokkal dobálta szomszédja házát. A helyszínre érkező járőrök felszólították a dühöngőt, hogy jöjjön ki. A férfinak esze ágában sem volt engedelmeskedni, ezért az egyenruhások bemásztak a kerítésen. A ház bejárati ajtaja ezután hirtelen kivágódott és megjelent a férfi, kezében egy szamurájkarddal. A támadó azt üvöltötte, „megdöglötök”, majd a rendőrökre rontott – tudtuk meg a Pest Megyei Főügyészségtől.

A járőrök rávágták az ajtószárnyat a dühöngőre, így sikerült a földre vinniük.


Íme a láthatóan házi készítésű fegyver
(Fotó: Pest Megyei Főügyészség)

A gyanúsított ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. Figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára, az elkövetés módjára, az ügyészség szerint okkal feltételezhető, hogy a férfi újabb erőszakos bűncselekményt követne el, ha szabadlábon engedik, ezért csütörtökön kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Múlt pénteken is hasonló „élményben” volt részük a rendőröknek, ugyancsak Érden. Fatolvajokat akartak felelősségre vonni, amikor az érintett ház lakói obszcén szavak kíséretében szaladtak az udvarra és fenyegetni kezdték őket. Két férfi pedig egyenesen kardot rántott, a kerítésen keresztül szurkáltak az egyenruhások irányába. Társuk eközben megragadta az egyik felé tartó járőr ruháját és a kerítéshez húzta.  Mindeközben egy percig sem hagytak fel a fenyegetőzéssel. Végül terrorelhárítók vetettek véget a balhénak. Összesen három ember ellen indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik