Közélet

Gyermekotthonok lakóit vették rá prostitúcióra

Prostitúció (prostitúció)
Prostitúció (prostitúció)

Az egyik gyerek az út mentén és vendéglátóhelyeken árulta magát, a másik egy siófoki lakásban fogadta a kuncsaftokat.

A Kaposvári Járási Ügyészség rábírással elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítése és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorú nő és egy siófoki férfi ellen – közölte csütörtökön a Somogy Megyei Főügyészség.

A kamaszlány először egy Tolna megyei gyermekotthon lakóját környékezte meg. Különböző utak mentén és vendéglátóhelyeken próbált kuncsaftokat szerezni „pártfogoltjának”. Ő kötötte meg az „üzletet”, és ő vette el a pénzt is, kiskorú társa pedig közösült a férfiakkal.

2011 augusztusában újabb gyermeket hálózott be, aki ugyancsak megszökött egy gyermekotthonból. Siófokra utaztak, ahol mindketten prostituáltként dolgoztak. A találkák egy férfi lakásán zajlottak, őt szintén megvádolta az ügyészség. A lányok – cserébe a helyért – rendszeresen lefeküdtek a tulajdonossal.

Gyermekotthonok – a prostitúció bölcsői

A “rossz szülőktől”, rossz családi körülményekből szabadított lányok a gyermekotthonokban gyakran kötnek ki stricik karmai között, akik gondosan olyan helyre viszik őket strichelni, ahol már nem illetékes a gyermekotthonhoz kapcsolódó helyi ifjúságvédelmi hatóság. 8-10 ezre fizet egy kuncsaft, és egy este akár 10 menet is lemegy. A stricik érzelmi manipulációval és ingyendroggal kötik magukhoz a lányokat. Az első prostitúciós élmény még afféle kihívás, csíny, aztán lassan elfogy a barátság és a szelídség, jönnek a pofonok és a drogfüggőség. A stricik ellen nehéz fellépni,mert a jogszabály szerint a 14. életévét betöltött személy, ha a beleegyezésével történik, élhet szexuális életet (és ilyenkor muszáj azt mondaniuk, önszántukból teszik). A striciket ritkán zárják el, nincs előzetes letartóztatás. A gyermekvédelmi törvény elavult, a gyermekvédelem forrásai és eszközei nem elegendőek – elég csak a szigetszentmiklósi esetre gondolni. Vajon melyik párt, kormány fog ezen a helyzeten változtatni? (forrás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik