Közélet

Többen halálra égtek Indiában egy tartálykocsis balesetben

A busz vélhetően előzni próbálta a tartálykocsit, de összeütközött az üzemanyag-szállító tartálykocsival és egy személygépkocsival Nyugat-Indiában szerda hajnalban.

A súlyos balesetben legalább nyolcan égtek halálra és tizenegy ember súlyosan megsérült.  A sérülteket helyi lakók emelték ki az égő autóbuszból és a személygépkocsiból. Akiket nem tudtak kimenteni, az égő járművekben vesztették életüket – közölte a rendőrség.

A balesetet egyes sajtóértesülések szerint az okozta, hogy a busz előzni próbálta a tartálykocsit, de a manőver közben összeütköztek.

A szerencsétlenség a Mumbaitól, India pénzügyi fővárosától közel 80 kilométerre északra fekvő Kude falu közelében történt.

A holttestek a felismerhetetlenségig összeégtek, ezért nehéz az áldozatok azonosítása. Az ütközés pillanatában a busz utasainak többsége aludt.

Évente több mint 110 ezer ember hal meg közúti balesetekben Indiában a rendőrség adatai szerint. A nem megfelelő vezetői stílus, a gyorshajtás mellett a silány állapotú utak és a rosszul karbantartott járművek miatt is gyakoriak a buszbalesetek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik