Közélet

Kiégett a csicskáztatók háza

Kifosztották és valószínűleg felgyújtották azt a kisbéri épületet, ahol egy huszonéves pár rabszolgaként tartott egy idős embert.

Tavaly ősszel tartóztatták le a 25 férfit és 21 éves élettársát, amikor kiderült, hogy befogadták a 62 éves Jani bácsit, de embertelen körülmények között tartották és ingyen dolgoztatták, elvették a nyugdíját és rendszeresen verték.

A Kemma, Komárom megyei lap szerint az ősz óta lakatlan házból szinte alig maradt valami mára. A környékbeliek azt mesélték, hogy a hatóságilag lezárt házba többször betörtek és elvittek minden mozdíthatót és az utolsó fosztogató valószínűleg fel is gyújtotta az épületet, gyakorlatilag csak a falak maradtak meg. A rendőrség keresi a tettest.

A lap emlékeztet, hogy amikor a fiatal párt letartóztatták, a három kisgyereküket a kisbéri nagyszülőkhöz vitték.  János bácsit más településen élő rokonai fogadták be, azóta is náluk él, jól érzi ott magát.

A rabszolgatartó fiatalok személyi szabadság megsértése, kényszermunka, zsarolás, továbbá testi sértés miatt akár öt év börtönt is kaphatnak . különösen, hogy a 3gyerekes anyukát a rendőrség  közismert besurranó tolvajként tartja számon – olvasható a lapban.

Olvasói sztorik