Közélet

Bíróságra mennek a gárdista család támadói

„Rohadt gárdisták, meg fogtok dögleni” – kiabálták a valkói családi háznál. Három férfi azóta is előzetes letartóztatásban van.

Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség a valkói rendbontók ellen – közölte a Pest Megyei Főügyészség szerdán. A vádirat szerint a településen 2013 őszén megtorló jellegű bűncselekmény történt.

Tavaly szeptemberben egy valkói asszony rendezvényt szervezett “Nagyobb rendet a kistérségekben” címmel. Az esemény az ügyészség szerint békésen zajlott, ám két nappal később a „megszólított csoport” több ittas tagja megjelent a nő házánál. Először csak üvöltöztek, azt kiabálták, „rohadt gárdisták, meg fogtok dögleni”, majd fenyegetőzni kezdtek.

Egy férfi a nála lévő fokossal a ház melletti üres telken lévő csatornát kezdte el ütni, majd átnyúlt „fegyverével” a kerítésen és az asszony felé csapott. A nőt egyik hozzátartozója védeni próbálta, így az ütés őt érte. A hadonászó támadó társa eközben késsel szurkált befelé, ugyancsak a kerítésen át.

Ezalatt az utcáról a harmadik férfi és számos nő kiabált és szitkokat szórt a ház lakóira. Az asszony bejelentése után a helyszínt megszállták a rendőrök, így végül az összeverődött csoport elvonult. A Gödöllői Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a három férfi ellen, akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik