Közélet

Vidéken adták fel az állítólagos bankrobbantó levelét

robbantas-a-beke-teren(960x640)(1).jpg (robbantás, béke tér, bankrobbantó)
robbantas-a-beke-teren(960x640)(1).jpg (robbantás, béke tér, bankrobbantó)

A színes, ragasztott betűkből álló iromány több célpontot is jelöl, nem csak Budapesten.

Vidéken, pontosabban egy dél-alföldi településen adták postára azt a levelet, amelyet az állítólagos Lehel úti bankrobbantó küldött a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének a napokban – értesült a Hír24. Úgy tudjuk, az irományban célpontként felsorolt pénzintézetek között nem csak budapesti címek szerepelnek, a levélíró az ország több pontjáról válogatott.

Azt már hétfőn tudni lehetett, hogy a levelet betűkirakással készítették. Információink szerint a színes betűket egyesével vághatták ki különféle lapokból, éppen úgy néz ki, ahogy a bűnügyi történetekben gyakorta látható darabok.

Mint ismert, a levelet egyenesen a VÉSZ elnökének címezte a magát Őrseregnek nevező feladó, esetleg szervezet. Az írás a rendőröknél van, a nyomozás érdekeire tekintettel nem hozzák nyilvánosságra.

A VÉSZ az üggyel kapcsolatban megerősítette, hogy elítélnek minden fellépést, amely bárkire, akár egyetlen emberre is veszélyes lehet. Ellenfeleik, sőt ellenségeik ellen sem lehetséges semmilyen, épségüket, életüket veszélyeztető támadás. Hozzáteszik, hogy rosszul értelmezik azok a VÉSZ küzdelme iránti rokonszenvet, akik azt hiszik, hogy bármilyen erőszakos cselekménnyel segíthetik harcukat.

Mint ismert, a házakat rengető detonáció január 13-án hajnali 4 óra körül történt a Lehel úton. A CIB bank oldalfala gyakorlatilag eltűnt, és kár érte a mellette lévő Budapest Bank épületét is. A sötét ruhás, bukósisakos motoros, akit keresnek, két csomagot tett le a helyszínen, a szerkezet a távozása után néhány perccel élesedett. Az ORFK 135 fős nyomozócsoportot hozott létre, hogy megtalálják az ismeretlen alakot, aki jelen pillantban tízmillió forintot ér a rendőrségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik