Közélet
robbantas-a-beke-teren(960x640)(1).jpg (robbantás, béke tér, bankrobbantó)

Vidéken adták fel az állítólagos bankrobbantó levelét

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 01. 28. 12:11

A színes, ragasztott betűkből álló iromány több célpontot is jelöl, nem csak Budapesten.

Vidéken, pontosabban egy dél-alföldi településen adták postára azt a levelet, amelyet az állítólagos Lehel úti bankrobbantó küldött a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének a napokban – értesült a Hír24. Úgy tudjuk, az irományban célpontként felsorolt pénzintézetek között nem csak budapesti címek szerepelnek, a levélíró az ország több pontjáról válogatott.

Azt már hétfőn tudni lehetett, hogy a levelet betűkirakással készítették. Információink szerint a színes betűket egyesével vághatták ki különféle lapokból, éppen úgy néz ki, ahogy a bűnügyi történetekben gyakorta látható darabok.

Mint ismert, a levelet egyenesen a VÉSZ elnökének címezte a magát Őrseregnek nevező feladó, esetleg szervezet. Az írás a rendőröknél van, a nyomozás érdekeire tekintettel nem hozzák nyilvánosságra.

A VÉSZ az üggyel kapcsolatban megerősítette, hogy elítélnek minden fellépést, amely bárkire, akár egyetlen emberre is veszélyes lehet. Ellenfeleik, sőt ellenségeik ellen sem lehetséges semmilyen, épségüket, életüket veszélyeztető támadás. Hozzáteszik, hogy rosszul értelmezik azok a VÉSZ küzdelme iránti rokonszenvet, akik azt hiszik, hogy bármilyen erőszakos cselekménnyel segíthetik harcukat.

Mint ismert, a házakat rengető detonáció január 13-án hajnali 4 óra körül történt a Lehel úton. A CIB bank oldalfala gyakorlatilag eltűnt, és kár érte a mellette lévő Budapest Bank épületét is. A sötét ruhás, bukósisakos motoros, akit keresnek, két csomagot tett le a helyszínen, a szerkezet a távozása után néhány perccel élesedett. Az ORFK 135 fős nyomozócsoportot hozott létre, hogy megtalálják az ismeretlen alakot, aki jelen pillantban tízmillió forintot ér a rendőrségnek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.