Közélet

Kardokkal támadtak a rendőrökre Érden

Szidták, fenyegették az egyenruhásokat, szúró mozdulatokat tettek feléjük, egyiküket pedig a ruhájánál fogva rángatták.

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az egyenruhásokra pénteken rontottak rá kardokkal Érden. Három fatolvajt gyanúsítanak, a társaság előzetes letartóztatásáról kedden dönt a bíróság.

Az ügyészség közölte, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdésze jelentett be falopást, emiatt mentek egyenruhások az érintettek házához. Igazoltatni akarták az ott lévőket, ám a lakók obszcén szavak kíséretében szaladtak az udvarra és fenyegetni kezdték a járőröket. Két férfi pedig egyenesen kardot rántott, a kerítésen keresztül szurkáltak a rendőrök irányába.  Társuk eközben megragadta az egyik felé tartó járőr ruháját és a kerítéshez húzta.  Mindeközben egy percig sem hagytak fel a fenyegetőzéssel.

A rendőrök ezután lezárták a helyszínt és értesítették a Terrorelhárítási Központ embereit, akik végül elkapták a trió tagjait. Az ügyben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indult nyomozás.

Az ügyészség szerint fennáll a szökés veszélye és tartani lehet attól is, hogy a gyanúsítottak megfélemlítenék a tanúkat, ezzel pedig veszélyeztetnék a nyomozás sikerét. Éppen ezért a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség kezdeményezte az érintettek előzetes letartóztatását.

A család egészen mésképp emlékszik. A Blikknek elmondták, a közeli erdőből éppen 2-3 mázsa fát szállítottak haza, amikor egy erdész rájuk hívta a rendőröket, először tízen, tizenketten jöttek, még a kapitány is. Az egyik férfi állítja, húga elővette a számlát a fáról, ekkor az egyik egyenruhás a kezénél fogva nekirántotta a kapunak.

A lap úgy tudja, a nyomozók házkutatást is tartottak, mert az intézkedő rendőrök arról beszéltek, hogy kardokkal akartak nekik esni, de ilyen eszközt nem találtak a házban. Egy követ azonban bezacskóztak, állítólag ezzel akarták megdobni őket.

online polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik