Közélet

Brutális részletek a négygyermekes anyuka meggyilkolásáról

A féltékeny férfi többször megvágta, megszúrta áldozatát. Sebeket ejtett az arcán, a nyakán és a fején és a hátán is.

Az ügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken egy férfi ellen, aki 2012 decemberében féltékenységből megölt egy négygyermekes anyát – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől kedden.

Az asszonnyal Budapesten, a XVII. kerületben végzett gyilkosa. Járókelők találtak rá a nyílt utcán vérbe fagyva, szúrt sebekkel. Gyilkosát 32 órával később kapták el, már akkor tudni lehetett, valószínűleg szerelemféltés állhat a háttérben. A rendőrség részleteket nem közölt az elkövetés módjáról, mindössze annyit mondtak, a tettes elképesztő brutalitással ölt.

Kedden azonban fény derült a körülményekre. Eszerint a férfi 2009-ben biztonsági őrként dolgozott egy hajléktalanszállón, ott ismerkedett meg a szociális munkásként szintén ott dolgozó, egyedülálló négygyermekes anyukával, akivel 2012 tavaszától alkottak egy párt.

Az asszony néhány hónappal később azonban szakított,a  férfi ugyanis állandóan féltékenykedett. A vádlott ezt nem tudta feldolgozni, békülni akart, ez egy idő után már szinte rögeszméjévé vált. Folyamatosan próbált közeledni a nőhöz, de hiába, volt párja visszautasította. Amikor rájött, hogy semmi esélye, úgy döntött, inkább megöli szerelmét.

Áldozatával december 22-én, kora reggel végzett, miközben a nő munkába tartott. A Csongrád utca és Tálpatak utca kereszteződésében támadt rá egy késsel, többször megvágta az arcát, a fejét és nyakát is , tette mindezt az ügyészség szerint kifejezetten nagy erővel, majd mellkason, illetve – az asszony háta mögé kerülve – többször hátba szúrta.

A férfi azóta is előzetes letartóztatásban van, az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

A beteges féltékenységről

A féltékenység tulajdonképp az irigység egy formája, végeredményben óriási mértékben megnöveli a tárgya iránti vonzódást – akár a megszállottságig. Furcsa módon a féltékenység akkor is nőhet, amikor az áhított dolgot, személyt már elveszítettük.

Férfiak és nők máshogy reagálnak a féltékenységre: általában az előbbiek dühvel, utóbbiak szomorúsággal, gyásszal. A féltékenység hátterében családterapeuta szakemberek szerint gyerekkori problémák állnak: a felnőtt arra emlékszik vissza érzelmileg, hogy őt senki nem szerette, visszautasították, bántalmazták. Ezek orvoslását várja a másiktól, féltékenysége célpontjától. Tulajdonképpen ki akarja sajátítani a másikat.

Ugyanakkor a gyerekkori sérelmek miatt félelem alakult ki a másik közeledésétől. A féltékenység betegséggé válhat, amit terápián és relaxációs gyakorlatokkal lehet kezelni, gyógyítani – szerencsés esteben még mielőtt tragédia történne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik