Közélet

Szén-monoxid-mérgezés egy csepeli cukrászdában

Egy ember elájult az előkészítő helyiségben, munkatársai ekkor jöttek rá, hogy valami baj van.

Hat ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést a Budapest XXI. kerületében, a Mansfeld Péter utcában működő cukrászüzemben – tudtuk meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.  Az üzem előkészítő helyiségében összesen nyolcan voltak, két ember kimenekült az épületből, hat társukat azonban a mentők kivizsgálásra  kórházba szállítottak.

Kisdi Márk Máté elmondta, az egyik érintett elájult, társai ekkor jöttek rá, hogy valami baj lehet.

A katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen vizsgálják a baleset körülményeit, annyit már most tudni lehet, hogy az érintett helyiségben nem volt szén-monoxid érzékelő.

A hétvége sem múlt el szén-monoxid-mérgezés nélkül Budapesten. Három helyszínre is kellett vonulniuk a tűzoltóknak, a II. kerületi Pozsonyi utca egyik lakóépületéből egy ember került kórházba, míg a VIII. kerületben a Práter utcában ketten szorultak ellátásra. Budakeszire is a fővárosból vonultak egységek: itt egy családi házban lettek rosszul, innen is két ember került kórházba kivizsgálásra. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lakásokban nem volt szén-monoxid-érzékelő, pedig két ingatlanban is jóval az egészségügyi határérték feletti szén-monoxid-koncentrációt mértek.

Huszárik Kata és családja is majdnem áldozat lett

A színésznőt tavaly látogatta meg az alattomos gyilkos, a zuhanyzás után lett rosszul az egész család, azaz ő, a férje és nyolcéves kisfia. A hányós-fejfájásos tüneteket Huszárik anyai ösztönei értelmezték helyesen – kihívta a mentőket, így menekültek meg. “Amikor mindannyian ugyanazokat a tüneteket észleltük, beindultak az ösztöneim és hívtuk a mentőket. Azóta nem győzöm hangsúlyozni, milyen alattomos dolog ez és mennyire fontos a szénmonoxid-mérő felszerelése” – mondta a színésznő.

De vigyázzon, ha szénmonoxidmérőt felszerelni kívánó “szakemberek” próbálnak bejutni önhöz, és előleget kérnek az állítólag kötelező mérőfelszereléshez (persze ilyen kötelezettség egyelőre biztos nincs), hívja a rendőrséget, mert csalókkal áll szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik