Közélet

Robbanás és lángok egy örkényi háznál

tűz (tűz)
tűz (tűz)

Kilőtték azt a dissousgáz- palackot, amelyet egy örkényi családi ház melléképületében keletkezett tűzből hoztak ki, így a százméteres sugarú körben kiköltöztetett 25 ember visszatérhet otthonába – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila korábbi tájékoztatása szerint a tűz a Radnóti Miklós utcában, egy 25-30 négyzetméter alapterületű melléképületben keletkezett. Az égő melléképületben egy dissous-, egy oxigén- és egy pb-gázpalack is volt, ez utóbbi felrobbant, a másik kettőt kihozták és folyamatosan hűtötték, ám félő volt, hogy a dissous-palack felrobban. Óvintézkedésként százméteres sugarú körben 25 embernek ideiglenesen el kellett hagynia otthonát, az érintetteket távolabb lakók fogadták be.

A dabasi, monori és kecskeméti tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megfékezték a lángok átterjedését a főépületre, majd eloltották a tüzet – közölte Csámpai Attila.

Hozzátette: a szakemberek döntése alapján mesterlövészt hívtak a helyszínre, hogy kilője a veszélyforrást jelentő dissous-palackot. Nemrégiben ez megtörtént, így feloldották a környéken a zárást – mondta a szóvivő.

A tűzesetben senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik