Közélet

Olaszországba szöktettek egy kisfiút – a kicsi anyja tehetetlen

gyermek(960x640)(1).jpg (gyermekbántalmazás, baba, )
gyermek(960x640)(1).jpg (gyermekbántalmazás, baba, )

Az asszony szeretné visszakapni a kicsit, ám a hatóságok nem tudnak mit tenni, mivel nincs bírósági határozat arról, hogy kinél legyen a gyerek.

Több mint egy hónapja láthatta utoljára két és fél éves kisfiát egy magyar nő. Az egercsehi anyuka állítja: volt párja karácsony előtt elrabolta gyermekét és Olaszországba vitte. Az asszony a rendőrséghez és a gyámhivatalhoz fordult, de hiába – írja a Bors.

A lap azt írja, a pár 2008-ban ismerkedett meg, nagy szerelem volt, olyannyira, hogy az olasz férfi végül Magyarországra költözött, és eltervezték, gyermeket vállalnak. Szabó Nóra szerint azonban élettársa a kicsi születése után megváltozott, féltékeny lett, az utcára sem engedte ki, ráadásul többször megverte és azzal fenyegette, hogy megöli és felgyújtja.

A férfi ez alatt többször elhagyta hazánkat, kiderült, rendőrségi ügye is volt, egyrészt marihuánatermesztés miatt, másrészt mert bántalmazta saját édesanyját, aki feljelentette. 2012-ben párja is a rendőrséghez fordult.

Ugyanakkor mindig megengedte neki, hogy lássa a fiát.  Aznap, amikor eltűntek, a férfi azt mondta, elmennek fenyőfát venni, de haza már nem vitte Ádámot. Az apát nem lehetett elérni egész nap, csak miután elhagyták az országot.

A nő a rendőrséghez fordult, akik felvették a kapcsolatot a kinti hatóságokkal. Olasz kollégáik azonban megállapították, a gyerek nincs veszélyben, és mivel nincs jogerős határozat arról, hogy a kisfiú melyik szülőnél legyen, nem tehetnek semmit. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kért végül segítséget, ahol azt ígérték, megsürgetik a dolgot az olasz hatóságoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik