Közélet

Az első kanyarig jutott a várpalotai autótolvaj

Hihetetlen történet Cs. Sándorról, aki végül egy rekesz sörrel rohant el.

A Várpalotai lakótelepen állt meg gépkocsijával egy helyi lakos még január 20-án este 8 után.  Az indítókulcsot a járműben hagyta, mivel csak egy-két perces elintéznivalója volt a közelben. Alig hagyta el a kocsiját, amikor meglátta, hogy egy idegen férfi beszáll és elhajt azzal. 

Bár a tulaj futva üldözte a gépkocsit, mégis utolérte, miután a vezetni nem tudó tolvaj csak 500 méterre, az utcavégi kanyarig jutott. Miután a kocsi szalagkorlátnak ütközött a problémás bűnöző kiugrott a járműből, a hátsó ülésről kikapott egy rekesz sört és futásnak eredt. A tulajdonos hiába próbálta őt üldözni, a férfi eltűnt a szeme elől.

A sértett által adott személyleírás és a tanúktól kapott információk alapján kezdték meg a tettes felkutatását a helyszínre siető rendőrök. A keresésbe bevonták a településen szolgálatban lévő polgárőröket is.

A polgárőrök még aznap rátaláltak a férfira, aki ellen időközben a rendőrség elfogatóparancsot adott ki. A figyelmes polgárőrök jelzése alapján a rendőrök el is fogtak Cs. Sándort.

A 20 éves szolnoki férfi ellen folytatott nyomozás során derült fény arra is, hogy néhány nappal korábban az egyik várpalotai ismerőse lakásából – a lakó figyelmetlenségét kihasználva – tulajdonított el pénztárcát a benne található készpénzzel, bankkártyákkal és okiratokkal. Az egyik bankkártyával jogosulatlanul készpénzt is felvett egy várpalotai ATM készülékből. A rendelkezésre álló adatok szerint Cs. Sándor hasonló cselekményt követett el Szolnokon is.

A férfi ellen a Várpalotai Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya folytat eljárást jármű önkényes elvétel bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik