Közélet

Halálra késelte húgát egy 14 éves lány

Negyvenszer szúrt a kislány, felfoghatatlan indokkal: a féltestvére hálátlan volt.

Több mint negyven helyen sebesítette meg egy konyhakéssel 11 húgát egy 14 éves lány a Chicago vonzáskörzetéhez tartozó, Mundelein nevű kisvárosban, kedden reggel. A rendőrséget a tettes értesítette. Azt mondta egy ismeretlen hatolt be a házukba és támadta meg a féltestvérét. Az eszméletlen kislány vérbe fagyva feküdt a ház lépcsőjén. Még életben volt, de már nem tudtak segíteni rajta az orvosok, röviddel a kórházba szállítás után meghalt – írja a CNN.

A rendőrség rögtön szétkürtölte a városban, hogy egy veszélyes és brutális gyermekgyilkos garázdálkodik valahol az utcákon.  A történet hatására pánik kitört a pánik Mundelein-ben, a város két iskoláját rögtön bezárták. A rendőrök közben az őket értesítő testvérrel beszélgettek, de a lány sztorija egyre zavarosabbá vált. Néhány keresztkérdés után beismerte a gyilkosságot.

 

Hálátlanság és elnyomottság

A lány elmondta, hogy nagyon haragudott a testvérére, mert nem becsülte meg őt, és egyáltalán nem volt hálás neki mindazért, amit érte tett. Nem értékelte például, amikor vacsorát főzött neki, vagy megcsinálta helyette a házimunkát. Sőt, köszönet helyett inkább gorombáskodott vele, s néha meg is ütötte. A 14 éves lány annyira elnyomottnak érezte magát, hogy nem látott más kiutat. A kihallgatásán azt mondta, aznap reggel 10-15 percet gondolkodott mielőtt a szobájából lement a konyhába és kést ragadott. Miután végzett zuhanyozni ment, hogy lemossa magáról a vért, közben találta ki a sztorit a behatolóról.

 

Láthatatlan feszültség

Akik ismerték a lányokat, mind az ilyenkor szokásos dolgokat ismételgették. Megdöbbentő, hihetetlen. A két lányt, akiket egyedül nevelt anyjuk, sokszor látták együtt játszani, vagy a pom-pom csapat koreográfiáit gyakorolni. Soha nem érződött köztük feszültség, úgy tűnt vigyáznak egymásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik