Közélet

Facebookon csábította el a kiskamaszt, hogy megerőszakolja

A férfi – miután megtámadta áldozatát – megfenyegette, hogy „kinyíratja” budapesti alvilági ismerőseivel, ha elmondja bárkinek is, mi történt.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki 2013 nyarán azért csábított el egy fiatal lányt a Facebookon, hogy megerőszakolja. A vádlottnak 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak kísérlete és más bűncselekmény miatt kell hamarosan bíróság elé állnia – közölte a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön.

A Balaton-parti férfi 2013 júniusában ismerkedett meg a lánnyal, aki akkor még 15 éves sem volt.  Többször üzenetet váltottak, majd rövid ismeretség után a fiatal bemutatta „udvarlóját” a szüleinek és testvéreinek. Miután a rokonok elmentek, a pár egyedül maradt a lakásban. A férfi ebben a pillanatban rávetette magát.

Erőszakoskodott a lánnyal, és megakadályozta, hogy kijusson az ajtón. A kamasz kétségbeesetten próbált védekezni, végül megharapta támadója kezét. Ezután sikerült elmenekülnie. Az ügyészség szerint könnyebben megsérült a dulakodásban.

A vádlott később a Facebookon üzent neki. Közölte vele, senkinek ne merjen beszélni a történtekről, különben „kinyíratja” őt budapesti alvilági ismerőseivel.

A férfi a fenyegetés ellenére nem úszta meg a számonkérést, az ügyészség fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványozott.

Az erőszakoskodó most is rács mögött ül,  egy más ügyben kiszabott büntetését tölti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik