Közélet

Tévedésből gyújtották fel a polgármester házát – súlyos éveket kaptak

tuz(960x640)(11).jpg (tűz, felgyújt, )
tuz(960x640)(11).jpg (tűz, felgyújt, )

Egyik vádlott sem úszta meg tíz év alatt. A legtöbb időt a megbízó - egy huszonéves nő - töltheti a rácsok mögött.

Tizenhat és fél, tizenhat, tizenöt tizennégy és tizenkettő – ennyi évet kaptak első fokon szerdán annak a társaságnak a tagjai, akik 2010 nyarán felgyújtották Szigetcsép polgármesterének házát, méghozzá tévedésből – értesült a Hír24.

Az elsőrendű vádlott, a 24 éves nő 2009 végén viszonyt kezdett Svájcban egy ottani bordélyházat üzemeltető férfival, aki korábban egy másik nővel élt együtt, és az “üzletet” is közösen vitték. A vádirat szerint a korábbi élettárs a szakítás után saját, jól menő bordélyt nyitott, méghozzá úgy, hogy vitte a régi közös kuncsaftjaik egy részét is. Ezzel pedig bosszúságot és bevételkiesést okozott a friss szerelmeseknek.

A fiatal nő ezért 2010 júniusában megbízta a másodrendű vádlottat – egy 39 éves férfit – hogy gyújtassa fel azt a szigetcsépi házat, amelyben a rivális nő családja lakott. A házban egy adott időpontban névnapi ünnepséget tartottak, ezért a konkurens bordélyház üzemeltetőjének is ott kellett volna lennie.

A férfi elfogadta a megbízást, és megbízta három ismerősét a feladattal. Kétszázötvenezret ajánlott nekik, hogy gyújtsák fel június 29-re virradó éjjel az említett házat. Csakhogy a harmadrendű vádlott az előzetes terepszemlén elnézte a házszámot, így a csapat a maguk készítette három Molotov-koktélt nem a célpontra, hanem egy valamivel messzebb lévő épületre dobták, egész pontosan a település polgármesterének otthonára. A lángoló tetőről fotót is készítettek, hogy bizonyítsák, tették a dolgukat.

A tetteseket hónapokkal később kapták el, mindannyian előzetes letartóztatásba kerültek. Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolta meg őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik