Közélet

Viagrát, mosógépet és szobrot is loptak a hadseregtől

 

Nemcsak lőszer tűnt el a brit katonai támaszpontokról és hiányzik a laktanyák készleteibőé. Hét év alatt csaknem 2,4 milliárd forintnyi kárt okoztak a tolvajok.

Erekciót fokozó gyógyszert, lőszert, mosógépet, kamiont és még egy szobrot is loptak az utóbbi években a brit hadseregtől – derült ki a védelmi minisztérium kedden közzétett jelentéséből.

A katonai támaszpontok és laktanyák készleteit összesen több mint 8 millió euró (mintegy 2,4 milliárd forint) értékben dézsmálták meg az elmúlt hét évben – olvasható a beszámolóban, amelyet egy konzervatív párti brit képviselő “érdeklődése” nyomán állítottak össze.

Viagrából 2 millió forint értékben loptak el. A védelmi minisztérium a férfiúi szexerőt fokozó gyógyszer katonai szükségességét illetően a pirula egyéb gyógyászati értékeivel érvelt: a hegyi betegség vagy az alacsony vérnyomás kezelésére használják.
Loptak nukleáris tengeralattjárón használatos műszereket, ezüstneműt, kamiont, ipari mosógépet is.

A tárca egy héttel azután tette közzé jelentését, hogy húsz hónap börtönbüntetésre ítéltek egy gazdasági feladatokkal megbízott tiszthelyettest, aki éjjellátó készülékeket próbált eladni az eBay internetes aukciós portálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik