Közélet

Kilencvenszer szúrta meg édesanyját, mert dzsinnek hitte

Pillanatnyi elmezavar miatt felmentették az anyagyilkost, mert be volt drogozva.

Felmentették azt a szingapúri férfit, aki két éve, drogok hatása alatt dzsinnek hitte édesanyját és ezért végzett vele – számol be a Malaysian Chronicle. Az orvosi szakvélemény szerint a férfin pillanatnyi elmezavar uralkodott el, s ekként nem vállalhat felelősséget tetteiért. A hallucinációkhoz nyilvánvalóan hozzájárult az a nyolcvan darab Romilar tabletta is, amelyeket Mohamed Redha a tragédia előtt beszedett. A Romilar egyébként egy egyszerű, dextrometorfán tartalmú köhögéscsillapító, ami azonban nagy mennyiségben bizonyítottan hallucinációkat okoz. Azért is tűnt el a gyógyszer hetvenes években az amerikai patikák polcairól, mert a vásárlók is rájöttek a mellékhatásra, és drogként kezdték használni. Nem tudni, hogy a férfi honnan szerzett ekkora mennyiséget.

A férfit délelőtt tizenegykor ébresztette a szomszédos utcában fellépő oroszlántánc társulat zaja, ekkor döntött úgy, hogy elhagyja a lakást. Anyja megpróbálta megállítani, de akkor Redha hangokat hallott, amelyek azt suttogták, ez nem is az édesanyja, hanem egy dzsinn. Ezért háromszor arcon csapta, gondolván, hogy ha félelmet mutat, valóban nem az anyja az. Nem meglepő módon a hangok azt mondták, az asszony tényleg retteg, így a fiú (szintén a hangok tanácsára) kiment a konyhába, és két konyhakéssel összesen kilencvenszer szúrta meg a nőt. A férfinak egyébként már többször is volt dolga drogokkal, de az anyja mindig is támogatta, hogy Redha Romilart szedjen, mondván, hogy ő így tud találkozni és beszélni istennel.

Szingapúrban, ahogy a világ többi részén is, igen ritka a felmentő határozat pillanatnyi elmezavarra hivatkozva – ezen még a férfi ügyvédjei is őszintén meglepődtek. Mohamed Rheda jelenleg felügyelet alatt van, időnként pedig ellenőrzik, hogy van-e valami változás az állapotában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik