Közélet
okol(10)(960x640).jpg (asztalra csap)

Tömegverekedés tört ki a közmunkások között

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2014. 01. 17. 14:50

A közmunkások oktatáson vettek részt, amikor az egyikük szemmel láthatóan ittasan jelent meg, ahol szóváltásba keveredett a társával. Ez váltotta ki a verekedést.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ormosbányán történt a tömegverekedés, a közmunkások – mintegy ötvenen – a Téli Közfoglalkoztatási program tanfolyamán vettek részt a település művelődési házában – írja az Észak Online.

Sike Ferencné, a település független polgármestere az eset után elmondta, az egyik közmunkás szemmel láthatóan ittas állapotban jelent meg a foglalkozáson, ott szóváltásba keveredett, ez fajult verekedéssé. Ezután néhányan telefonon értesítették ismerőseiket, így olyanok is beszálltak a verekedésbe, akik nem is vettek részt a programban. Az anyagi kár is jelentős, ablakokat és székeket törtek a falubeliek. De ennél is jelentősebb az erkölcsi kár, a botrány híre sok kárt okoz még a településnek – tette hozzá a polgármester.

Sike Ferencné elmondta, a településen ugyan korábban is történtek bűnesetek, de a helyzet 2-3 éve változott meg jelentősen, megjelent a kábítószer és mindennapossá váltak a betörések és a lopások is. „Látszik, hogy két hét alatt rend lett…” – jegyezte meg keserűen a polgármester.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az eset után elmondta, a verekedés résztvevőit előállították, ellenük csoportos és felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt folyik az eljárás.

Ormosbányaország

Ormosbánya története igen tipikusnak mondható, kicsiben tükrözi a rendszerváltás után sodródó, majd válságba kerülő ország képét. Patinás kistelepülésről van szó, ahol már az őskorban is laktak. A Kazincbarcikától 12 km-re fekvő 2000 lakosú falu első említése a XIII. századból való. A török alatt kipusztul, majd 1864-től Disznóshorváthoz csatolják egészen 1993-ig. A középkorig nyúlnak vissza a bányászati hagyományok, az itt kifejtett szénnel fűtötték a diósgyőri vaskohót, a falu egyre gyarapodott. A bányák a 60-as években adták a legtöbb szenet, aztán megindult a hanyatlás, végül 1987-ben megszűnt a bányászat. Azóta keresi a helyét a falu, amelyben élénk kulturális élet zajlik, de munkahely nem sok van. 1993 óta Ormosbánya újra önálló település óvodával, iskolával, gyógyszertárral, de a helyiek többnyire a környékre járnak dolgozni, ha van munkájuk. A munkanélküliség magas, a bűnözési ráta magas, az uzsoramaffia a polgármester asszony állítása szerint virágzik (2011-ben legalább is így volt), a helyiek úgy érzik, az állam cserbenhagyta őket. (forrás: ormosbanya.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.