Közélet

Ebből etetem a családom, megöllek benneteket

Tombolt, és ütött, akit csak ért egy bedühödött ablakmosó New Plymouth-ban.

Pont egy városi tanácsos autója előtt szabadult el a pokol egy útkereszteződésben, New Plymouth-ban, Új Zélandon. A férfi azt vette észre, hogy egy piros lámpánál ügyfelekre váró szélvédőmosó fiú, nekiesik egy kuncsaftjának. A tanácsos ekkor elővette a telefonját és mindent rögzített, míg a kiérkező rendőrök végül leteperték a bepörgött férfit. Az eset miatt a tanácsos szeretné betiltatni a kéretlen szélvédőmosást a városban – írja a 3 News.

A történet nagyjából a szokásos: az ablakmosó azért dühödött be, mert kiszemelt kuncsaftja kissé nyersen szólította fel, hogy hagyja békén az autóját, ő nem igényelte a szolgáltatást: „Húzz innen a f..ba!” – mondta konkrétan. Délután fél öt körül volt, a srác már biztosan több hasonló sértést engedett el a füle mellett, de ezúttal nagyon bedühödött. A szóváltás akkor fajult verekedéssé, amikor az autós megjegyezte, hogy amivel a fiatalember megpróbál pénzt keresni „kib…ttul illegális”.

„Illegális? Nem vagyok kib…tt drogos, ebből teszek ételt a családom asztalára b.. meg!” – üvöltözött és nem bírt többé leállni. Később a kapitányságon kiderült mindössze 17 éves, és bár tényleg nem drogozott, alkoholt találtak a vérében. Testi sértéssel, rendőrtiszt megtámadásával, és a letartóztatáskor tanúsított ellenállással vádolják. A másik, 15 éves ablakmosót rendbontással vádolták meg, ügyét az ifjúságvédelmi hivatalhoz továbbították.

Az esetet filmre vevő városatya szerint, korántsem egyedi esetnek volt tanúja, folyton hallani hasonlókról, mondta. S ki is találta a megoldást: tényleg be kell tiltani a kéretlen ablakmosást a városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik