Közélet

Saját háza udvarán szúrtak le egy idős veszprémi férfit

A támadó elvette áldozata pénzét majd eltűnt. A sérültet súlyos állapotban vitték kórházba a mentők.

Késelő rablót keres a rendőrség Veszprémben. A támadó szerdán, délelőtt fél 10-kor sétált be a családi ház udvarán, majd késsel rontott az ott élő idős férfira. Megszúrta, elvette a pénzét majd elmenekült. A mentők súlyos állapotban vitték kórházba.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, még keresik a szurkálót, aki ellen rablás miatt indult eljárás.

Komárom-Esztergom Megyében is késelés történt, ám ott családi vita vezetett kis híján tragédiához. Egy 41 éves férfi szúrta le élettársát egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel. Többször próbálkozott, de “csak” egyszer sikerült eltalálnia párját.  A nő segélykiáltását többen is meghallották és értesítették a rendőrséget. A férfi elmenekült, de az egyenruhások 13 perc alatt elfogták. Súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók a késelőt  őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Hogy védekezzünk késes támadás ellen?

Egy tudás, amire remélhetőleg soha nem lesz szüksége senkinek, és nyilván nem is olyan egyszerű őket megtanulni, de hátha pont így kerüli el valaki a súlyos sérülést vagy a halált (angolul van, de a szemléltetés egyértelmű):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik