Közélet

Vádat emeltek a darabolásra készülő volt fideszes ellen

Hárman állnak bíróság elé egyebek mellett emberölés előkészülete miatt. A trió egy vállakozót akart megölni, méghozzá hidegvérrel, hogy megszerezzék a vagyonát.

Vádat emelt az ügyészség három ember ellen, akik tavaly tavasszal meg akartak ölni egy vállalkozót, hogy megkaparintsák a vagyonát – derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatásából. Azt tervezték, hogy elkábítják, megfojtják, és ha szükséges, feldarabolják a holttestét.

Gyilkossággal orvosolta volna anyagi gondjait

Az ügyészség szerint az akkor ügyvédként praktizáló elsőrendű vádlott, H. Tamás  – aki korábbi sajtóértesülések szerint egykor fideszes önkormányzati képviselő volt – üzleti kapcsolatban állt kiszemelt áldozatával, 2012 év végére azonban megromlott a viszonyuk, a férfi ugyanis őt okolta anyagi veszteségeiért, néhány befektetésük ugyanis nem úgy sült el, ahogy várták. A másodrendű vádlottal munkája kapcsán ismerkedett meg, akinek szintén voltak a vállalkozóval közös ügyei.

Az ügyvéd pénzhiányát azzal akarta orvosolni, hogy megöli üzlettársát, a vagyonára fájt a foga. Tervébe bevonta a harmadrendű vádlottat is, azzal az ígérettel, hogy neki is jut a pénzből. Egy harmadik embert bíztak meg a gyilkossággal, ő az ügy másodrendű vádlottja.

Színlelte, hogy segít

Az ügyvéd március végén azzal a kéréssel kereste fel egy balatonfűzfői ügyfelét, hogy csalja otthonába a vállalkozót, hogy az ott lesben álló másodrendű vádlott megölje. Úgy tervezték, hogy elkábítják és megfojtják a férfit, és miután a felbérelt gyilkos képzett boncmester, fel is tudja darabolni a holttestet, ha szükséges. Mindezek után az elsőrendű vádlott szállította volna el a maradványait.

A terv következő részeként egyikük külföldre utazott volna az áldozat mobiljával, azt a látszatot keltve, hogy még életben van, hogy eközben ügyvéd a korábbi üzleti kapcsolatuk alatt kiállított biankó megbízási szerződések segítségével megszerezze a vágyott összeget.

A balatonfűzfői férfi belement abba, hogy segít, legalábbis látszólag, ugyanis mindent kitálalt, a rendőrséget és az áldozatot is figyelmeztette. Azonban továbbra is színlelt, közölte a gyilkosságra készülő ügyvéddel, hogy „célpontja” április 9-én délelőtt várja otthonában.

Az információ birtokában az ötletgazda felvette a kapcsolatot társaival. Az ügyvéd és a gyilkossággal megbízott férfi a házhoz mentek és a harmadrendű vádlott is  “készültségben” volt, hiszen az ő dolga lett volna, hogy eltüntesse áldozatuk kocsiját.

Ragasztószalag, maszk, szemeteszsák és kloroform

Kora délután érkeztek meg a házhoz, hogy odavigyék a gyilkossághoz szükséges kellékeket, a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint kesztyűket, ragasztószalagot, maszkot, szemeteszsákokat és egy kloroformmal teli palackot rejtettek el a kamrában.  A ház nappaliját is átrendezték, hogy megkönnyítsék a dolgukat.

police.hu

Az ügyvéd nem sokkal később utasította a rendőrökkel együttműködő férfit, hogy vigye otthonába az áldozatot. Eközben bérgyilkosa is megérkezett a házba.

Az ügyvéd a helyszín közelében, a kocsijában várakozott, amikor a rendőrök lecsaptak rá, gyilkosságra készülő társára a balatonfűzfői házban ütöttek rajta és harmadik cinkosuk sem úszta meg bilincs nélkül. A rendőrök az elsőrendű vádlott kocsijában egy fegyvert és egy – saját maga által gyártott – hamis rendőrigazolványt találtak.

A trió egyebek mellett emberölés előkészülete miatt áll hamarosan bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik