Közélet

Elképesztő felvételek a jámbor és a baltás trafikrablóról

baltas-trafikrablo(960x640).jpg (trafikrabló, nemzeti dohánybolt, )
baltas-trafikrablo(960x640).jpg (trafikrabló, nemzeti dohánybolt, )

A bátortalan férfi egy hétig tervezte akcióját, de egy pillanat alatt lebukott. Szombathelyi baltás "kollégája" viszont sikerrel járt.

A legjámborabb

Nem szokványos rablási kísérletet rögzített egy Nemzeti Dohánybolt biztonsági kamerája vasárnap késő délután. A sötét ruhás, sapkás, arcát sállal takaró „vásárló” nem sokkal 6 óra előtt lépett a Nagytétényi úton lévő trafikba ahol közölte az eladóval, hogy egy fegyveres rablás részese. A férfi egy zacskót adott az alkalmazottnak és felszólította, hogy adja át neki a pénzt.

A nő megnyomta a pánikgombot, így két biztonsági őr sietett a dohányboltba. A felvételen látható, hogy bár a tettes hátranéz, amikor nyílik az ajtó, egy lépést sem tesz, egyszerűen visszafordul az kiszolgálópult felé.

Az őrök felszólították, hogy hagyja abba, amit csinál, ekkor a rabló átadta nekik a zsebében lapuló, körülbelül 30 centiméter pengehosszúságú kést. A biztonsági szolgálat munkatársai a rendőrök kiérkezéséig a férfit a helyszínen tartották.

Az egyenruhások a férfit elfogták és előállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a tettes egy hétig tervezte a rablást.

A baltás

Hétfőn a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is videót tett közzé, miután rabló fosztott ki egy trafikot Szombathelyen a Dolgozók útján. A támadó szakított a “szokásokkal”, nem fegyverrel, gáz-riaztóval, késsel vagy bicskával próbálta a frászt hozni az eladóra, baltával ment a helyszínre. Az eladó nem sérült meg, viszont a tettest még keresik.

A rendőrség szerint a rabló átlagos testalkatú, a bűncselekmény idején sötét színű, testhez simuló nadrágot, valamint deréktájon világos színű, szürke csíkokkal díszített kendőt viselt. Felső testén sötét színű, bélelt kabátot hordott, ujjainál dupla, szürke csíkkal. A fejét sötét színű kapucnival és az arca elé kötött, világos színű sállal takarta el. A bal kezén sötét színű, világos díszítésű, feltehetően szövet kesztyűt viselt. A személyleírás alapján a gyanúsított sötét színű sportcipőt viselt, melynek talpszegélye és orra világos színű, valamint az oldalán világos színű márkajelzés található.

A rendőrség kéri, aki bármit tud a támadóról, vagy a bűncselekményről, tegyen bejelentést.

Olvasói sztorik