Közélet

Fűszagot áraztó ruhája buktatta le a budapesti drogtermesztőt

Marihuana-(960x640)(2).jpg (marihuána, )
Marihuana-(960x640)(2).jpg (marihuána, )

A XXII. kerületi ház roskadozott a drogtól, a férfi az egész épületet átalakította, hogy nevelgetni tudja a növényeket. Valószínűleg csaknem harminc kilót leszüretelt már.

Drogtermesztőt fogtak a rendőrök csütörtökön Budapesten, a XXII. kerületben. Az esti órákban jelentek meg a Hosszúhegy utcai háznál, ahol csöngetésükre egy férfi nyitott ajtót. A lakó ruhájából áradt a jellegzetes kábítószerszag, ezért a nyomozók házkutatást tartottak.

A ház minden szobáját átalakították, drogtermesztéshez kiépített szellőzőrendszerrel, világítórendszerrel látták el. Számos eszköz, növényi táptalaj, műanyag tápedény, tápoldat is előkerült.  A helyiségekben heverő zsákokban növényszárak voltak, amelyekből korábban körülbelül 265-269 tő cannabist szüreteltek le. A helyszínen a nyomozók összesen egy kilogramm kábítószert találtak, azonban a korábban leszedett mennyiség valószínűleg nagyjából 26-27 kilogramm lehetett.

A rendőrök a férfit előállították majd őrizetbe vették. Az ügyben kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult eljárás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte, az egyenruhások kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik