Közélet

Bíróság előtt a pedofil webkamerás

webkamera (webcamera)
webkamera (webcamera)

Vádat emeltek Amszterdamban egy 40 éves holland férfi ellen, mert internetes csevegő fórumokon megismert, 12 és 14 év közötti fiúkat és lányokat tömegesen vett rá szexuális jellegű cselekményekre webkamera előtt.

A férfi rendszerint lánynak adta ki magát az online fórumokon. Több ízben azzal fenyegette meg – és vette rá további, mind durvább cselekményekre – áldozatait, hogy az általa készített videofelvételt nyilvánosságra hozza.

A összesen mintegy négyszáz áldozat hollandiai, belgiumi, spanyolországi, illetve egyesült államokbeli gyerek volt. Közülük 56-ot azonosítottak eddig személy szerint.

A holland ügyészség közlése szerint a Michel S.-ként megnevezett férfit még tavaly júliusban vették őrizetbe, de csak most, a pénteki vádemeléskor ismertették a vádlott terhére rótt cselekmények teljes skáláját. A férfi nem tett beismerő vallomást.

Hollandiában 2012-ben ítéltek el egy Roberts Mikelsons nevű, lett származású holland férfit, 67 gyermek sérelmére elkövetett cselekmények miatt. Mikelsons gyermekpornófilmeket is készített, amelyek terjesztésével összefüggésben további 83 személyt vettek őrizetbe különböző országokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik