Közélet

Sógornőjét erőszakolta meg a zalai rém

erőszak (erőszak)
erőszak (erőszak)

A támadó először leütötte a nőt, majd rávetette magát. A férfit napokig keresték.

Saját sógornőjét erőszakolta meg egy férfi a Zala megyében. Az eset még a két ünnep között történt, ám a rendőrség csak most számolt be róla. Eszerint a muraszemenyei támadó egyik délelőtt egy melléképületbe csalta testvérének élettársát, majd egy bottal fejbe verte és rávetette magát. Az elsődleges orvosi vélemény szerint az asszony könnyű sérüléseket szenvedett.

A 37 éves férfi a történtek után eltűnt, a nagykanizsai nyomozók január 2-án kapták el Letenye központjában. A gyanúsított tagad, azt mondja, már régóta viszonya van testvére párjával.

A támadó ellen szexuális erőszak miatt indult eljárás. A bíróság a napokban úgy döntött, előzetes letartóztatásba helyezi – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tudta?

Olaszországban ma már több ember hal meg családon belüli erőszak, mint a szervezett bűnözéshez kapcsolódó leszámolás következtében.

Magyarországon ezer szexuális erőszakos eset kerül a rendőrség látókörébe, de ennek tízszerese lehet a valós adat, gyermekek esetében pedig negyvenszeres a szorzó.

A szexuális erőszak 50%-a a családban történik, 20%-a pedig a szűkebb ismeretségi körben.

Szakértők szerint már akkor szexuális erőszakról beszélhetünk, ha az aktus (vagy annak bármely eleme) az egyik fél szándéka, vágyai ellenére történik.

A 14 éves lányok 40%-a már rendelkezik szexuális tapasztalattal.

Az elkövetők nagy része nem aberrált, nem elmebeteg, hanem a társadalom megbecsült tagja – a társadalom pedig sokszor a férfiasság jeleként tekint az erőszakra.

Az elkövetők sokszor állítják: a nemi erőszak nem a szexről, hanem a hatalom kiéléséről szól, vagy ha mégis, akkor éppen a hatalomérzet és az erőszak okoz szexuális élményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik