Közélet

Rendőrkézen a gyereket játékra kényszerítő férfi

A legtöbb kisgyereknek örömhír lenne, ha valaki azt mondaná neki, hogy üljön csak le nyugodtan pár órára és játsszon a kedvenc játékával, de egy japán kisfiúnak ez volt a rémálom.

A kiotói rendőrség őrizetbe vett egy huszonnyolc éves férfit. A vád ellene pedig az, hogy hosszú heteken át kényszerítette felesége gyermekét arra, hogy napi két-három órán keresztül üljön le a számítógép elé és játsszon a Grand Theft Auto (GTA) legújabb, ötödik szériájával. Ez a játék Japánban „Z” besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy csak 18 éven felülieknek ajánlják.

A kisgyerek mindössze kilencéves volt, a tortúra pedig mindig akkor kezdődött a számára, amikor az anyja nem volt otthon és egyedül maradt az egyébként ápolóként dolgozó férfivel. A házaspár alig másfél éve kelt egybe, a kisfiú élete ekkor vált pokollá, többször volt az anyjával orvosnál is, a stressz miatt állandóan fej- és hasfájásra panaszkodott.

A férfi a legtöbbször csak „hülyének” nevezte a fiút, a nőnek pár hónappal ezelőtt lett elege ebből az egészből, feljelentette a férjét, akit most vittek el a rendőrök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik