Közélet

Híd alatt erőszakoltak meg egy lányt Pécsett

rablas(960x640)(2).jpg (nemi erőszak, rablás, kés, )
rablas(960x640)(2).jpg (nemi erőszak, rablás, kés, )

A rendőrség egyelőre keresi a támadót, és bár készült fantomkép, azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a nyomozás állása miatt.

Megerőszakoltak egy 22 éves lányt Pécsett, a vasútállomás közelében lévő felüljáró alatt – értesült a Bors. A lap úgy tudja, a fiatal egy szórakozóhelyról tartott hazafelé, amikor a férfi rávetette magát. Az áldozat semmire sem emlékszik az erőszakból, csak arra, hogy egy idegen fekszik mellette a fűben letolt nadrággal. Nem kizárt, hogy korábban az italába tettek valamit.

Ezután hazarohant, majd értesítette az egyenruhásokat. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, szexuális erőszak miatt folyik eljárás. Gyanúsított egyelőre nincs.

Bár a támadóról készült fantomkép, azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

A Gina, avagy mi lehetett az italban?

Már évek óta szedi áldozatait – akár elsődlegesen, akár a túladagolás következtében halált okozva – a Gina, ez a színtelen, szagtalan partidrog. Teljes, leánykori neve: gamma-hidroxibutirát, de ezt nyilván senki nem jegyzi meg, ezért vagy Gina vagy GHB néven ismerős. Az anyag az emberi szervezetben is magtalálható minimális mennyiségben, az orvostudomány érzéstelenítésre, kóros álmatlanság ellen használja. A diszkók hiénái is ezt a relaxáló hatását használják ki: elgyengíti, elenállásképtelenné teszi a beszedőjét. Ráadásul érzékszervi úton nem szűrhető ki, így belekeverhető az italokba – ezért se fogadjunk el idegenektől italt (leginkább ha fiatal, csinos lányok vagyunk, de persze nem csak ők veszélyeztetettek). Hatása lehet egyfelől a felfokozottság és a gátlástalan érzékiség, másfelől az áldozat később nem emlékszik semmire. Az 1874-ben felfedezett vegyület túladagolása eszméletvesztést és légúti komplikációkat okoz.

Íme egy videó egy beginázott fiúról:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik