Közélet

Diákcsíny miatt kerültek kórházba heten egy szolnoki iskolából

iskola(3)(960x640).jpg (iskola, )
iskola(3)(960x640).jpg (iskola, )

Már a katasztrófavédők ellenőrizték a berendezéseket, amikor két tanuló előállt és bevallotta, ők a felelősek a rosszullétekért.

Ki kellett üríteni a szolnoki Sípos Orbán szakközépiskolát, miutántöbben rosszul lettek az épületben – számolt be a szoljon.hu. A lap azt írja, az épületben tartózkodók köhögni kezdtek a folyosón terjengő szúrós szag miatt. Az iskolát kürítették és azonnal értesítették a tűzoltókat, akik a helyszínen méréseket végeztek. Leellenőrizték a teljes épületet, a fűtőberendezéseket, azonban nem találtak semmilyen mérgező gázra utaló nyomot.

Végül két diák az igazgatónő  elé állt. Elmondták, ők a felelősek a történtekért. Sajnálatos, hogy ennek következtében hét diákot kórházba szállítottak, mivel allergiás reakció lépett fel náluk a szerrel szemben – közölte az intézmény vezetője.

Szilvás Ágnes hozzáfűzte, tudomása szerint az egyik ajándékba kapta a paprikasprayt, méghozzá karácsonyra, hogy amikor sötétedés után megy haza, meg tudja védeni magát, ha rátámadnak. A diákok állítják, ők csak ki akarták próbálni, hogyan is működik a szer.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Íme, a paprikaspray hatása

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik