Közélet

A snowboardos szarvasüldözés nem jó móka!

szarvasok (szarvas, tél, )
szarvasok (szarvas, tél, )

Két tinédzser fiú azt gondolta, hogy az, most fizethetik a nem túl nagy árát.

Nem is sejtették, mennyire őrült videót sikerült megosztaniuk az ismerőseikkel. Azt gondolták mennyire különleges és mókás az, amikor egy kifejlett jávorszarvas rohan előttük a hóban, miközben ők snowboardon siklanak a nyomában. A harsány nevetésen is hallatszik, nagyon élvezik a helyzetet.

„Csak szarvast üldözünk snowboardozás közben… nem nagy ügy”- írták a montanai Flathead Nemzeti Parkban készített felvétel alá, ami néhány nap alatt elterjedt az interneten. Hamarosan a hatóságok keresték fel a fiúkat, hogy elmondják: mégis csak nagy ügy – írja egy helyi hírcsatorna honlapja.

A park szóvivője, Wade Muehlhof elmondta, hogy nem véletlenül tesznek meg mindent azért, hogy a természetben élő állatokat és az embereket elkülönítsék egymástól: „Ha a szarvas komolyan fenyegetve érzi magát, és védekezni kezd, nagyon komoly sérüléseket tud okozni egy embernek. A videó végén látszik, amint a szarvas megáll és megfordul. Ennek nagyon könnyen rossz vége lehetett volna. Ha viszont az ember egy picit türelmes és csendben megáll, az állat hamar másfelé veszi az útját” – magyarázta a szóvivő, hogy miért fontos a természet tiszteletben tartása.

A fiúkat végül 250 dollára (közel 55 ezer forint) büntették, és csak remélik, hogy nem kell komolyabb tragédia hozzá, hogy mindenki megértse a történet lényegét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik