Közélet

7 hónappal a gyilkosság után temették el a pécsi kismamát

temetés (temetés)
temetés (temetés)

A. Gabriellát akkor temették el, amikor megszülte volna kisbabáját, ha volt férje, a hatósági állatorvos, L. Norbert nem gyilkolja meg brutális kegyetlenséggel – írja a Bors.

Gabriella új barátjától nyolchetes terhes volt, amikor hét hónappal ezelőtt volt férje megkéselte. Az állatorvos ex-férj, L. Norbert 106-szor szúrta meg volt asszonyát, miközben a nő új barátját is megsebesítette. Az állatorvos ellen decemberben emelt vádat az ügyészség, életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozva. A férfi tárgyalása tavasszal kezdődik a Pécsi Ítélőtáblán.

Gabriella a temetés időpontjában lett volna a 40. hétben, akkor született volna a gyermeke. Arról nincs információ, hogy miért csak most, a bűncselekmény után hét hónappal tartották a temetést. Az asszony földi maradványait szavak nélkül, szülei és volt barátja kísérte a pécsi köztemető urnafalához – derül ki a Borsból.

Árpád a mai napig nem dolgozta fel élete párjának elvesztését, Gabriella mellett szeretne majd nyugodni, ezért a táblára saját nevét és születési dátumát is rávésette. A temetés tíz perc alatt lezajlott, nem volt pap, senki sem mondott beszédet, percekig csak némán emlékeztek a fiatalasszonyra.

Agyhalott nő életet ad és életet ment

Az orvostudomány ma már olyan fejlett, hogy az a csoda is megesett nemrég Debrecenben, hogy egy agyhalott nő megszülte gyermekét. A szegény kismama agyvérzést kapott terhessége 15. hetében, de a család kérésére a gépekről életben tartott nő terhességét egészen a 27. hétig tudták folytatni, majd császármetszéssel világra hozták a babát. A család, az orvosok folyamatosan beszéltek a babához a terhesség alatt, simogatták az anya hasát, hogy megkapja a természetes ingereket. A születés után a anya szerveit a család transzplantációra ajánlotta fel, így a nő halálábsn nemcsak életet adott, hanem mentett is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik