Közélet

Lövöldözés volt Felcsúton

Egyre több részlet derül ki arról, miért vonultak ki a TEK-esek a faluba és zárták azt le szilveszter éjjelén.

Egy szélerőmű-feltaláló gyermekei közötti örökösödési vita állhat amögött, hogy a TEK intézkedett a faluban szilveszter éjszakáján – tudta mega Népszabadság.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, a készenléti rendőrség hajnali 1-kor lezárta Felcsútot, még a helyieket sem engedték be.

A feltaláló, Györgyi Viktor a Népszabadságnak elmondta, márciusban meghalt a felesége, és gyermekeinél az örökösödés körüli nézeteltérések vezethettek az eseményhez. Györgyi Viktor viszonya mára megromlott a fiaival.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízottat december 31-én este 11 után értesítette egy felcsúti férfi arról, hogy 38 éves bátyja megfenyegette 29 éves öccsüket, hogy lelövi. A bejelentő azt is elmondta a rendőrnek, hogy testvére engedéllyel tartott vadászfegyverével indult öccsük után.

Riasztópuskával lőtt

A férfit a TEK munkatársai január 1-én hajnali fél kettőkor fogták el otthonában. A házkutatáson a vadászfegyvert és a lőszereket is lefoglalták. A 38 éves férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra állították elő.

A Népszabadság megkereste ifjabb Györgyi Viktort is, aki elmondta: ő csak riasztópuskával lőtt a levegőbe, mivel testvérével van konfliktusa az örökség miatt, de a rendőrségen gyorsan tisztázódott az eset, és hazaengedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik