Közélet

Kamionok baleseteztek és borultak árokba a ködben

köd (köd, )
köd (köd, )

Az egyik karambolban ketten is megsérültek, tűzoltók, mentők siettek a helyszínre.

Két baleset is történt péntek reggel Pest megyében, a ködös időben. Kora reggel Pilis és Káva között csúszott árokba egy kamion. A helyszínre a monori hivatásos tűzoltókat riasztották, hogy kivontassák a járművet. Szerencsére senki sem sérült meg. A műszaki mentés idejére forgalomkorlátozást vezettek be a két települést összekötő úton.

Két órával később – 7 óra körül – egy kamion és egy kocsi ütközött össze a 405-ös úton, Albertirsa és Dánszentmiklós között. A balesethez a dabasi hivatásos tűzoltókat riasztották, de a rendőrséget és a mentőket is a helyszínre hívták. A karambolban ketten sérültek meg. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya megyékre figyelmeztető előrejelzést adott ki péntek reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat a sűrű köd és a csúszóssá vált útszakaszok miatt. A katasztrófavédelem arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

Az erős köd Ferihegyen is gondokat okozott, péntek hajnalban nem tudott leszállni két repülőgép. Az egyik Budapest helyett Bécsben, a másik Ljubljanában landolt.

Bár pénteken még sűrű és tartós köddel kell számolni, hétvégén kimondottan tavaszias lesz az időjárás – meleggel és sok esővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik