Közélet

Bejgliért fosztotta ki a dohányboltot a nyugdíjas rabló

nemzeti-dohanybolt(960x640)(5).jpg (nemzeti dohánybolt)
nemzeti-dohanybolt(960x640)(5).jpg (nemzeti dohánybolt)

Bejglire, cigire és állateledelre költötte a nyugdíjas asszony, aki dohányboltot rabolt karácsony előtt – írja a Blikk.

H. Mária először egy Angol utcai dohányboltban próbálkozott. Az eladó szerint inkább udvarias volt, mint agresszív. „Látszott rajta, hogy kétségbe volt esve Először is elnézést kért, mondta, hogy nem akar megijeszteni, de most elvinné a bevételt. Én rávágtam, hogy nem adom. Ő még egyszer kérte, én viszont megkértem, hogy inkább menjen el.” – mondta el Bai Zsanett a Blikknek. A rabló pedig csakugyan elhagyta az üzletet.

Ezután a Hegedűs Gyula utcai trafikban már elszántabb volt. Oda egy 30 centis kést is vitt, és kérte az eladónőt, hogy adjon neki 50-60 ezer forintot. Az alkalmazott belenyúlt a kasszába, és odaadta a pénzt, amit ott talált. Megkérdezte a rablót, hogy ennyi elég lesz-e, Mária pedig elvette a marék bankjegyet, majd boldog karácsonyt kívánt az eladónak, és távozott. Az alkalmazottat annyira megrázta a támadás, hogy azóta már fel is mondott.

H. Mária a rabolt 25 ezer forintot ennivalóra költötte, került bejgli a karácsonyi asztalra és az állatai sem éheztek már. Így a nyugdíjas asszony az ünnepek után vissza is tért sikeres rablásának helyszínére, hogy ismét pénzt szerezzen. A nő felmérte a terepet, de végül nem ment be a boltba. Az utcán már ekkor feltűnhetett a civil ruhás nyomozóknak, akik kérték: mutassa meg a szatyrát. H. Mária nem tette, inkább gyorsan hazament. Pár perc múlva mégis csöngettek nála a rendőrök, a nő pedig bevallott mindent. Tegnap bilincsben vitték előzetes tárgyalására. A bíróság házi őrizetbe helyezte az asszonyt, aki rendezett körülmények között él, és állandó gyógykezelésre szorul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik