Közélet

Bándy Kata gyilkosa rajzversenyen nyert beszélőt

bandy-kata-gyikosa-pentek-laszlo(960x640)(2).jpg (péntek lászló, bándy gyilkosa, bándy, )
bandy-kata-gyikosa-pentek-laszlo(960x640)(2).jpg (péntek lászló, bándy gyilkosa, bándy, )

A Bándy Kata megölése miatt életfogytiglanira ítélt Péntek László érettségizni szeretne, legutóbb pedig megnyert egy rajzversenyt, amiért jutalmat kapott – írja a Bors.

Péntek László a jogerős ítélet szerint legkorábban 40 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. A gyilkos édesanyja a Borsnak elmondta, fiát egy hónapra kétszemélyes zárkában helyezték el, Megfigyelték milyen állapotban van, és miután semmi gond nem volt vele, már többszemélyes zárkában van.

A férfi megnyert egy rajzversenyt, amiért egy beszélővel jutalmazták. December 6-án találkozhatott édesanyjával, aki magával vitte a kisfiát is. Péntek László hamarosan dolgozhat is, lehet, hogy focilabdákat fog varrni, de az is elképzelhető, hogy a bútorosok között kap munkát.

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus 2012. július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Családja és barátai a Facebookon is keresni kezdték, így rövid idő alatt nagyon sokan értesültek az eltűnéséről. Holttestét július 11-én délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták Péntek Lászlót, aki beismerő vallomást tett.

Börtönlakók és a rajzok

A raboknak, de főleg a pszichopata raboknak sokszor segít tettei feldolgozásában a rajztevékenység. A pszichopaták ismétlődően hazudozó, lelkiismeret-furdalás nélküli, indulatvezérelt emberek, akik nem tudnak felelősséget vállalni a tetteikért, túlértékelik magukat a többieknél. Manipulatívak, igyekeznek mindenkivel jó viszonyt kialakítani, hízelegni is tudnak. Sokszor munkakörükből fakadóan kegyetlenkednek, pl. a beosztottaikkal, nem feltétlenül esznek gyilkosok. Pszichopaták és rabok rajzait lehet böngészni itt és itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik