Közélet

Kiderült, miért zárták le Felcsútot

TEK (tek)
TEK (tek)

Szilveszter hajnalán a készenléti rendőrség a helyieket sem engedte be a faluba. Az ORFK közleményben magyarázta meg, miért.

Január elsején az Index Facebook-oldalán jelezte egy olvasó, hogy hajnali 1-kor Felcsútot lezárta a készenléti rendőrség, még a helyi lakosokat sem engedték be.

A portálnak a Fejér megyei kapitányság sajtóügyelete megerősítette, hogy a falu területén valóban intézkedniük kellett a készenléti rendőröknek, de az esetről csak csütörtökön fognak hivatalos közleményt kiadni.

Az öccsére vadászott

Az ORFK azóta egy közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy a lezárásra azért volt szükség, mert k egy 38 éves férfi a saját öccsére vadászott.

A szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízottat december 31-én este 11 után értesítette egy felcsúti férfi arról, hogy 38 éves bátyja megfenyegette 29 éves öccsüket, hogy lelövi. A bejelentő azt is elmondta a rendőrnek, hogy testvére engedéllyel tartott vadászfegyverével indult öccsük után.

A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai január 1-jén hajnali fél kettőkor fogták el otthonában. A házkutatáson a vadászfegyvert és a lőszereket lefoglalták. A 38 éves férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra állították elő.

TEK: kommandós primadonnák

A TEK-ről eddig többször kiderült, imád szerepelni, trófeáit szívesen mutagotajta a sajtónak, és balfogásaiért nem szokott elnézést kérni – igazi macsó magatartás.

Nem kértek elnézést a World War Z kellékfegyvereinek lefoglalásakor, de a műegyetemi gólyák vicces filmforgatásakor történt kiszállásukkor sem. Ellenben többször sujtott le olyan kiemelkedően veszélyes esetekre, mint kutyaviadal vagy bombariadó okozása. Hajdú János TEK-parancsnok pedig emlékezetes levelet írta Ostenberg-Moravek Gyulának a szentkoronaradio.com rádió portáljához, csak épp a címzett 1944-ben meghalt nyilas volt.

Egy szó, mint száz: az öntetszelgő, nem mellesleg folyamatos médiajelenlétével megfélelmlítésre is alkalmas TEK kiválóan átvette a szocialista rendőrség szerepét, már ami a komikumforrás jelleget illeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik