Közélet

Fegyvert rántott egy bulizó egy szeghalmi szórakozóhelyen

A férfi két emberre is ráfogta pisztolyát. Egyikük egy sörösüveggel "szerelte le" a fenyegetőzőt, egyszerűen fejbe vágta.

Gáz-riasztófegyverrel ijesztett rá két vendégre egy férfi egy szeghalmi szórakozóhelyen az újév első napján. A rendőrök fél 7 körül értesítették, a bejelentő elmondta, a fenyegetőző – akit ő csak a becenevén ismert – pisztolyt, vagy legalábbis valami ahhoz nagyon hasonló tárgyat fogott rá és barátjára is. Elmesélte, jobb híján fejbe vágta az illetőt egy sörösüveggel, aki ezután elment.

Az egyenruhások végül becenév alapján azonosították a férfit, majd keresni kezdték. A más városban lakó és egyébként olykor külföldön dolgozó 34 éves fenyegetőzőt édesanyja lakásából állították elő. Az ütéstől megsérült, de állapota az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint nem súlyos. Megtalálták nála a gáz-riasztófegyvert is, amivel a szórakozóhelyen riogatta a vendégeket.

Elmondása szerint egy dunántúli vadászboltban vásárolta a pisztolyt, de a viselésére nem volt engedélye. Lőszert egyébként nem tartott magánál. A történtekre nem tudott magyarázatot adni, ittas volt, így állítása szerint a részletekre sem emlékszik tisztán.

A rendőrség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást ellene –  közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik