Közélet

Titokban temetik el a családirtó Pándyt

A brugge-i börtön temetőjében fogják eltemetni titokban, miután eldöntötték, hogy elégetik-e a holttestét, vagy sem.

A temetés időpontja vélhetően átcsúszik már 2014-re – mondta a Blikknek Steffek István, aki szerint börtönben elhunyt sorozatgyilkos holttestét a belga történelemben még soha nem adták ki a hozzátartozóknak, így ezúttal sem fogják. Pándy élő hozzátartozói közül egyébként is csak Belgiumban élő fia, Pándy András Áron (33) jöhetne szóba, akinek kiadhatnák a testet, ám a törvények ezt nem teszik lehetővé

Az állelkész tettestársa és 32 évig egyben ágyasa, Ágnes (55) lánya gyakorlatilag ma is fogoly, a ­brugge-i apácazárdát nem hagyhatja el, az erre kijelölt apácákon kívül mással nem találkozhat, beszélhet. Márk pedig, akinek édesanyját, Pándy nevelt lányát, Tímeát a családirtó megerőszakolta, és ebből született a fiú, nem is tud arról, hogy Pándy volt az apja. A fiú és anyja egyébként Magyarországon él új családban, Tímeának azóta született egy másik gyereke.

Életet utolsó öt évét Pándy mondhatni önként töltötte a rácsok mögött, hiszen 2008-ban kérhette volna a büntetése végrehajtásának felfüggesztését, hat különböző öregek otthonát is megkereste a belga hatóság, ám nem fogadták sehol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik