Közélet

2013 legjobb szélvédőkamerás felvételei

Nem meglepő módon Oroszország erőteljes túlsúlyban van az év végi összeállításban.

Tank! Tank! Tank!

Az oroszok már rögtön az év elején egy igencsak erős felvétellel indítottak, amelyről már januárban tudni lehetett, hogy biztos helye van az év legjobb felvételeit tartalmazó listában. Hol máshol vennének fel egy olyan jelenetet, ahogy egy tank úgy száguld keresztül egy forgalmas úton, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne?

 

Minden autós rémálma

Az év egyik legsokkolóbb ütközéses felvételét nem egy orosz, hanem egy dél-koreai autóban lévő szélvédőkamera rögzítette. Ez minden autós rémálma, amikor semmi, de semmi esély sincsen az ütközés elkerülésére.

 

Meglepetés a bukkanó után

Máris újra Oroszországban járunk, egy olyan felvétellel, amely kötelező anyagként kéne lejátszani a jogosítvány megszerzésére törekvő embereknek, hogy megtanulják: nem száguldozunk olyan útszakasz felé, amelyet nem lehet belátni. Mert könnyen lehet, hogy a bukkanó mögött egy kocsisor áll.

 

Száguldás háromszázzal egy vidéki országúton

Svédország is képviseli magát ezzel a felvétellel az év „legjobbjai” között. Egy motoros vette fel, ahogy egy minden bizonnyal szanaszét tuningolt fehér Mercedest „üldöz” egy svéd országúton, elérve, és egy ideig tartva a 299 kilométeres sebességet – a Mercedest mégsem sikerül megelőznie.

 

Büntető buszsofőr a bunkó autósok ellen

Februárban számoltunk be a Moszkva közelében lévő Zaranográdban dolgozó buszsofőrről, aki elkezdte megleckéztetni a veszélyesen goromba, és biztosítási csalással próbálkozó autósokat. A tanító jellegűnek szánt ütközéseit pedig videóra vette, és elkezdte kirakni azokat YouTube-oldalára, aminek köszönhetően kisebbfajta hőssé vált az oroszok szemében.

 

Így kell megleckéztetni egy bunkó mercist

Az orosz szélvédőkamerás felvételeket bámuló világ meg van győződve arról, hogy oroszország teli van agresszív, és bunkó sofőrökkel. Akiket azonban néha sikerül megleckéztetni. Mint az alábbi felvételen látható Mercedest vezető sofőrt, aki a lámpánál álló hosszú kocsisort a szembejövők sávjában akarta megkerülni, de egy terepjárós nő jól helyrerakta.

 

Keménykedő mercis büntetése

A történet tanulsága: ne kényszeríts veszélyes megállásra senkit egy háromsávos autópálya belső sávjában, még akkor sem, ha volt képük megelőzni. Külön dicséret az „igazi férfi nem üt meg nőt” hozzáállásért.

 

Villám csap egy nőbe és kislányába

Az orosz szélvédőkamerák nem csak bunkó autósokat, és elképesztő ütközéseket rögzítenek. Van, hogy azt, ahogy villám csap egy nőbe és kislányába.

 

Bónusz jóság

Hogy árnyaljuk az orosz sofőrökről kialakul negatív képet, egy szép videóval zárjuk összeállításunkat, amelyben orosz autósok egy kacsacsaládot mentenek le egy többsávos, és forgalmasnak tűnő útról.

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik