Közélet

A karácsonyi ajándék kipróbálása közben halt meg apa és fia

A 15 éves fiúnak adott új búvárfelszerelést egy víz alatti barlangba merülve tesztelték.

A 35 éves Darrin Spivey és fia, a 15 éves Dillon Sanchez karácsony napján merült le az egyik floridai nemzeti parkban található Eagles Nest Sink nevű víz alatti barlangba, hogy kipróbálják a fiú karácsonyi ajándékát – jelentette a helyi sajtó. Apa és fia nagyjából délelőtt 11 órakor bukott alá a mélybe, ahonnan soha többé nem jöttek fel.

Profi barlangi búvárok merülnek az Eagles Nest víz alatti barlangjába
Fotó:YouTube/BeckyKagan

A mentőbúvárok aznap este találták meg a holttesteket. A fiú nagyjából húsz méter mélyen, az apa pedig nagyjából 40 méter mélyen volt, két különböző járatban – közölte a WTSP. A mentőegységeket Spivey menyasszonya délután három órakor riasztotta, miután nem tudta elérni vőlegényét, és kiautózott a barlanghoz, ahol ott parkolt az autójuk, de őket sehol sem találta.

“ÁLLJ! Előzze meg saját halálát! Ne menjen tovább.” – Figyelmeztető tábla a barlangban
Fotó:YouTube/BeckyKagan

Az Eagles Nest nagyon veszélyes víz alatti barlangnak számít. A bejáratához vezető tónál külön is figyelmeztetik az oda le menni akaró embereket, hogy csak tapasztalt búvároknak ajánlják a merülést. Még magában a barlangban is van figyelmeztető tábla, amely felhívja a már lemerült búvárok figyelmét arra, hogy életveszélyes helyen járnak. 1981 óta már hat ember halt meg a barlangrendszerben.

Darrin Spivey ugyan rendelkezett búvárengedéllyel, de nem volt kiképezve barlangi búvárkodásra. 15 éves fia pedig egy sima búvárvizsgát sem tett le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik