Közélet

Évek óta üldözi a postásra bízott vagyonát a nyugdíjas

nyugdíj (nyugdíj)
nyugdíj (nyugdíj)

Az idős asszony minden spórolt pénzét a férfira bízta, aki jó befektetést ígért neki. Az összeg azonban szőrén-szálán eltűnt.

Irénke néni még 2010-ben adta oda az összespórolt kilencszázezer forintját az oltárci mobilpostásnak. A nyugdíjas özvegyasszony újra akarta kötni a korábban lejárt betétet, de a postás azt javasolta neki, hogy a kanizsai templom kántoránál jobb helyen lesz a pénze, ő évi tízszázalékos kamatot garantál – számol be az esetről a Bors.

„Miért ne bíztam volna a postásunkban, aki évek óta hordta a nyugdíjat? Vagy a kántorban, aki vallásos ember?” – mondta később az átvert asszony, aki azonban egy évig abban a hitben élt, hogy a pénze jó helyen van.

Amikor lánya pénzzavarral küzdött, ő segíteni próbált, de hiába. A postás akkor még szabadkozott ugyan, hogy visszaadja a pénzt, csak ne szóljon senkinek, de nemsokára új postás került a faluba.

Ekkorra már Irénke néninek is világossá vált, hogy átverték, feljelentést tett a rendőrségen.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bizonyítottnak is találta az esetet, lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal küldte tovább az ügyet az ügyészségnek. A bulvárlap hiába kereste a Magyar Postát, ott nem kívántak nyilatkozni, mivel a postás már nem dolgozik náluk és büntetőeljárás van folyamatban, illetve az ügyészség sem nyilatkozott eddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik