Közélet

“Ne legyen karácsonyod, te szemét!”

Hidegvérrel tűrte az utasok szidalmait a 38-as busz vezetője – írta Pat. Az elsőajtós járaton záporoztak a sértések és a megjegyzések, de a buszvezetőt nem lehetett kizökkenteni, pedig tudjuk: a járművezetés idegileg is megterhelő munka.

December 23-i friss történetemet szeretném megosztani. A csepeli Szent Imre téren szálltam fel a 38-as jelzésű (Lakihegy felé 16:08-kor induló, FJX-225 forgalmi rendszámú, csuklós Volvo) autóbuszra, ahol egy idősebb úriember volt a buszvezető. Minden megállóban mindenkinek végig nézte az utazásra jogosító jegyek, bérletek érvényességét, és szabályosan betartotta a elsőajtós felszállást, úgy ahogyan minden sofőrtől el is várná az ember.

38-as_busz(FLR-721).JPGFotó: Wikipedia/Maximix90

Természetesen nagyon sok atrocitásban volt emiatt része, a sok felszálló nem fizető “törzsutas” pedig végig ócsárolta, például “Dögölj meg!/Haljál meg!” vagy “Ne legyen karácsonyod, te szemét g.ci!” “Remélem, baleseted lesz” és még nagyon sok ehhez hasonló, nyomdafestéket nem tűrő szép magyar mondatot vágtak a fejéhez. De volt pár olyan ember is, aki csak ennyit kérdezett tőle, miután érvénytelen jeggyel próbálkoztak nála: “Most akko’ szálljak le?!”

Volt, aki a babakocsis középső ajtós felszállással próbálkozott nála, de ezzel sem lehetett kifogni rajta. Addig nem indult el a busszal, amíg az utas előre nem fáradt a jegyérvényesítését követően, valamint felszólította az “apukát” hogy a kisfia (ránézésre kb. 8 év körül lehetett) mutasson fel valamit; miután nem rendelkezett semmivel, vett egy helyszíni jegyet némi morgással egybe kötve.

Amikor leszálltam az “Auchan Sziget áruház” megállóhelyen, a következő mondatot hallottam egy szintén “bliccelőtől”: “Nincs nálam, csak 100 forint, ennyiért elvinne?” A sofőr vadul rázta a fejét, az illető leszállt és a busz tovább haladt.

Kíváncsi voltam, hogy így, a szabályokat betartva egy csuklós Volvo busszal, amelyen rengetegen lógnak és egy “mindent betartó tökös sofőrrel” mennyivel lesz több a menetidő. A válasz elégé megdöbbentő volt, mindössze 2 perccel több, úgy, hogy szinte minden megállónál volt olyan, akit nem engedett fel a buszra!

Én ezúton szeretnék őszintén gratulálni az autóbusz vezetőjének, és kívánni neki Kellemes Ünnepeket! Remélem, hogy a példája a többi sofőrnek is megtetszik és “átveszik tőle” ezt a mentalitást és hidegvért, amit tanúsított végig, valamint, hogy a cég vezetése is jó szemmel veszi ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik