Közélet

Milliós cigarettafogás Sonkádnál

csempészcigaretta (csempészcigaretta, cigarettacsempész, cigi)
csempészcigaretta (csempészcigaretta, cigarettacsempész, cigi)

A pénügyőrök a kocsiban és egy raktárban is csempészárut találtak. A sofőr ellen eljárás indult.

Hat és félmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sonkádon – közölte a hatóság térségi vám- és pénzügyőri igazgatóságának sajtóreferense hétfőn. Dávid Zoltán elmondta, a pénzügyőrök a rendőrök jelzése alapján ellenőriztek egy házat és az épület udvarán álló kocsit. Korábban már látták az autót, pontosabban szemet szúrt az egyenruhásoknak a sofőr gyanús viselkedése.

Amikor tetten érték a férfit, éppen a járműből pakolta ki a cigarettát. A kocsiban és egy raktárhelyiségben is találtak az illegális áruból, összesen nyolcezer magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a cigarettát és a gépkocsit lefoglalták, a sofőr ellen költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozói.

Múlt héten is horogra akadt egy hasonlóan nagy – összesen hatmilliót érő – cigarettafogás. A szállítmány Kölcse határában, az árokban landolt, miközben a csempész menekült a rendőrök elől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik