Közélet

Hallucinogén drog miatt ölt a békéscsabai fiatal

gyilkossag-bekescsaban(1)(960x640).jpg (gyilkosság, emberölés, békéscsaba, )
gyilkossag-bekescsaban(1)(960x640).jpg (gyilkosság, emberölés, békéscsaba, )

20 éves fiú egy igen veszélyes, alpha-PVP nevű szert használt, amely fogyasztójából mérhetetlen agressziót válthat ki.

.Amire eddig csak gyanakodtak a rendőrök, az most beigazolódni látszik. A Bors információi szerint egy roppant veszélyes kábítószer hatására vesztette el önkontrollját az a fiatal, aki augusztus 31-én halálra verte barátnőjét Békéscsabán.

A rendőrség az eset kapcsán korábban annyit közölt, családi veszekedéshez hívták a mentőket a szóban forgó napon, ők találtak rá a 23 éves lány holttestére. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudtak róla segíteni. Az áldozat barátja agresszív volt, rájuk támadt, fegyvert szegezett nekik. A mentők rendőröket hívtak a helyszínre, a gyilkost a Terrorelhárítási Központ emberei fogták el. Az akcióról videó készült, a felvételen látható a tettes, akinek kezét vér borítja.

Azóta kiderült, a 20 éves fiú tizenhatszor sújtott le kedvesére, méghozzá olyan erővel, hogy a kezét azóta sem tudták helyrehozni az orvosok.

Bár a fiú következetesen tagadja, hogy kábítószert fogyasztott, már korábban sejteni lehetett, hogy valamilyen szer hatása alatt követte el a gyilkosságot. A lap szerint múlt héten elkészült a budapesti szakértői intézet toxikológiai szakvéleménye, amely szerint a fiatal egy alpha-PVP nevű anyagot mutatott ki. A szerről a szakértők azt mondják, közvetlenül és közvetve is halált okozhat. Egyrészt azért, mert nagyon könnyen megölheti fogyasztóját, másrészt azért, mert mérhetetlen agresszió kiváltására képes.

A fiút jelenleg Gyulán őrzik, hamarosan elmeszakértő fogja megvizsgálni A gyanúsítitt állítólag a börtönben egyébként idegileg összeomlott.

Olvasói sztorik