Közélet

Ismét házi őrizetben Vizoviczki

vizoviczki(1)(960x640).jpg (vizoviczki)
vizoviczki(1)(960x640).jpg (vizoviczki)

A diszkókirály alig két hetet tölthetett szabadon. A bíróság most mégis úgy látta, elszökhet, elrejtőzhet, netán próbálná "jobb belátásra téríteni" a tanúkat

Ismét házi őrizetbe helyezte a bíróság a Hajógyári-sziget urát. Úgy vélik, Vizoviczki Lászlónak a jelenleginél szigorúbb kényszerintézkedésre van szüksége, ugyanis fennáll a szökés, az elrejtőzés és a tanúk befolyásolásának veszélye. A diszkókirály három hétig sem élvezhette a szabadságot – írja a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezésben kérte erre a Fővárosi Ítélőtáblát, amely végül elfogadta az érveket.

A legfőbb ügyész éppen másfél hete beszélt az ügyről az M1 hétfő esti Híradójában. Polt Péter akkor azt mondta, elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy sikeresek legyenek a vádemelések.

Pár nappal korábban a Központi Nyomozó Főügyészség egy videót tett közzé, melyen két találka látható és hallható. A felvételeken Vizoviczki egyik embere egyeztet a megvesztegetett főrendőrökkel.

Mint ismert, a gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, köztük a felvételen is szereplő V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök razziákat tartsanak. Az ügyben több volt, magas beosztású rendőrtiszt ellen is eljárás folyik.

Az ügyről újabban egyre többet hallani, a Népszabadság csütörtökön például arról írt, hogy a diszkókirályt nem csak a nyomozás kezdete óta megnevezett hét rendőr gyanúsított segítette törvénytelen eszközökkel, az 53 érintett között van egy debreceni önkormányzati alkalmazott, egy ÁNTSZ-munkatárs, egy tűzoltó és egy pénzügyőr is.

Olvasói sztorik