Közélet

Kalapáccsal verte össze apját a kölesdi fiatal

kalapács (kalapács, )
kalapács (kalapács, )

A 22 éves fiú könnyebben, apja súlyosan megsérült, mindketten kórházban kötöttek ki. A fiatal ellen eljárás indult.

Rendőrök jelentek meg hétfő este egy kölesdi háznál, miután egy családi vita tettlegességig fajult. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint apa és fia összeveszett, majd szó szót követett, és a férfi dulakodni kezdett 22 éves fiával. Verekedés közben előkerült egy kalapács, az apa azzal rontott gyermekének. A szerszám végül a fiatal kezébe került, így azzal ütötte a férfit.

A fiú végül könnyű sérülésekkel megúszta, ám apja életveszélyes állapotban került kórházba.

A rendőrség közlése szerint a fiatalt életveszélyt okozó testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rabló is kalapáccsal támadt

Múlt héten is kalapácsos támadót fogtak a rendőrök, a férfi két idős asszonyt sebesített meg, bár ő azért, hogy pénzhez jusson.  A férfi a délutáni órákban jelent meg a Mátészalkai háznál, kívülről lekapcsolta a villanyórát, majd amikor áldozata kijött az ajtón, puszta kézzel esett neki. Az idős asszonynál volt ekkor nővére is, aki – miután látta, hogy húgát bántalmazzák – felkapott egy kalapácsot, hogy ártalmatlanná tegye a rablót. A férfi azonban könnyedén elvette tőle a szerszámot, ezután már azzal ütötte áldozata fejét, közben pedig kitartóan pénzt követelt.

Az egyik nőnek végül sikerült kiszaladnia és segítséget kérnie a szomszédtól. A tettes elmenekült, rendőrök eredtek a nyomába, a mentők eközben ellátták, majd kórházba vitték a sérülteket. A brutális támadót másnap kapták el, a nyomozóknak azt mondta,csaknem fél liter pálinka és több üveg sör után döntött úgy, hogy rabolni indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik