Közélet

Hat évet kapott a feleséggyilkos

A kórházi ágyon lőtte agyon beteg feleségét, mert nem bírta nézni, ahogy szenved. Magával is végezni akart, de a fegyver csütörtököt mondott.

A 68 éves amerikai férfi még 2012 augusztusában sétált be felesége kórházi szobájába, megcsókolta a homlokát, majd elővett egy pisztolyt, és lelőtte a nőt, aki tripla agyi aneurizma miatt volt az intenzív osztályon az Ohiói Akron város egyik kórházába. A 65 éves Barbara Wise, aki betegsége miatt képtelen volt beszélni, másnap halt bele férje gyilkos lövésébe – írta a CBS.

John Wise ellen lőfegyverrel végrehajtott szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást, amiért minimum 23 évig terjedő börtönbüntetés jár Ohio állam törvényei szerint. Az ügyészek azonban azt javasolták az ügyben döntő bírónak, hogy ennél kevesebb ideig tartó börtönre ítéljék a férfit, közölve, hogy bár amit tett illegális és veszélyes volt, irgalmas büntetést érdemel.

Az ügyészség azt javasolta, hogy ne szándékos emberölés, angol jogi szakszóval „murder”, hanem a magyar jogi nyelvre általában „gondatlanságból elkövetett emberölésre” lefordított „manslaughter” vádjával ítéljék el. Erre nem találtak azonban precedens, és végül a leginkább életveszélyt okozó testi sértésre fordítható „felonious assault” vádja miatt ítélték el, amiért hat évig terjedő börtönbüntetést kapott – közölte a CBS.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik