Közélet

Szörnyű részletek az abonyi anyagyilkosságról

A nő puszta kézzel, seprűvel, papuccsal és sodrófával ütötte anyját. Ugyan nyugtázta, hogy szülője meghalt, de nem foglalkozott vele.

Vádat emelt az ügyészség az abonyi anyagyilkos ellen – közölte pénteken a Pest Megyei Főügyészség. A gyilkos hamarosan bíróság elé áll.

Későn ért haza

A gyilkosság idén februárban történt a Pest megyei településen. Anya és lánya együtt éltek és rendszeresen ittak, emiatt gyakoriak voltak a veszekedések, a verekedések köztük, ilyenkor kölcsönösen bántalmazták egymást.

A vádirat szerint a nő rendszerint puszta kézzel vagy seprűvel esett anyjának. Így történt ez a gyilkosság napján is. Mindketten ittak, a vádlott otthon, anyja pedig egy ismerősénél fogyasztotta el a „napi adagot”.

Amint az idős asszony hazaért, lánya szóvá tette, hogy túl későn érkezett, majd ellökte rokonát. Az 56 éves áldozat a földre esett, gyermeke ekkor pofozni, rugdosni kezdte.

Könyörgött az életéért

Később ágyba fektette anyját, majd egy papuccsal és sodrófával esett neki. Az asszony hiába könyörgött neki, nem hagyta abba, ütötte, ahol csak érte, egész addig, míg anyja belehalt a sérüléseibe.

A nő felfogta ugyan, hogy édesanyja meghalt, ám nem foglalkozott vele, lefeküdt aludni ugyanabban a szobában. Az áldozat holttestét másnap reggel fedezték fel a szomszédban lakó rokonaik.

Különös kegyetlenséggel

A 35 éves nőnek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell felelnie, a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik