Közélet

Felmentettek egy pedofilt, mert 11 éves áldozata beleszeretett

bíróság (ítélet)
bíróság (ítélet)

A 60 éves olasz férfi először öt év börtönt kapott, amiért megrontotta a gondjaira bízott 11 éves kislányt.

Egy olasz fellebbviteli bíróság azonban érvénytelenítette a börtönbüntetésről szóló ítéletet, miután a kislány azt vallotta a bíróság előtt, hogy szerelmes a férfiba – írta a BBC. A bíróság a lány vallomása után úgy ítélte meg, hogy nem megrontás volt a kettőjük között történt szex, hanem igazi „romantikus kapcsolat”.

Az olasz sajtóban megjelent hírek szerint a kislány szegény családból származik, és a helyi szociális szolgáltató központnál dolgozó hatvanéves férfit nevezték ki gondviselőjének. A férfit azután tartóztatták le, hogy a rendőrség lecsapott tengerparti házára és a párt az ágyban találtak, meztelenül.

A férfit először öt évig tartó börtönbüntetésre ítélték kiskorú megrontása miatt. Olaszországban a beleegyezési korhatár 14 év, ami 16-ra emelkedik, ha a nagykorú félnek bármilyen hatalma van a gyerek felett, mint például egy tanárnak, vagy gondviselőnek – írta a brit közszolgálati adó.

A bíróság azonban felmentő indokként fogadta el a lány szerelmi vallomását, és érvénytelenítette az elsőfokú ítéletét és az ügyben újratárgyalást rendeltek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik